Cum se fabrică

Producție

Derulați pentru a vedea procesul de producție Qurails

Pasul 1

Materia primă

Bauxită

Producția de aluminiu începe cu minereul. Acest minereu conține, printre altele, oxid de aluminiu: numim acest minereu "bauxită".

Alumina este separată din bauxită prin procedeul Bayer. Materia primă rezultată în urma acestui proces, oxidul de aluminiu pur, se numește "alumină". Alumina este transformată în aluminiu. Din aproximativ 4 kg de bauxită se extrage 1 kg de aluminiu.

Pasul 2

Cel mai mult metal produs

Aluminiu

Aluminiul este cunoscut ca fiind un metal ușor, este rezistent la coroziune și este, de asemenea, un bun conductor termic. Înainte ca aluminiul pur să poată fi extrudat, acesta este preformat în cilindri solizi, numiți "bile". Acestea sunt preîncălzite la 400-500 de grade Celsius și apoi sunt presate prin matriță sub o presiune foarte mare.

Pasul 3

Profil de aluminiu - 4901

Matriță de extrudare

Aluminiul este presat și tras prin matriță. Matrița conține găuri de formare care dau forma profilului de extrudare. După extrudare, profilul aterizează pe o masă lungă unde se răcește încet și este menținut în formă. Răcirea și întinderea sunt etape importante, deoarece determină cu precizie dimensiunile finale.

Pasul 4

Profil netratat - 4901

Șină Brut

Aluminiul gol (numit și aluminiu netratat) este aluminiu care nu este acoperit sau anodizat. Inițial, aluminiul are un aspect strălucitor care se va opacifia în decursul anilor.

Step 5

Profil tratat - 4901

Acoperire cu pulbere

Acoperirea cu pulbere, sau vopseaua pulbere, este pulverizată pe aluminiu cu un pulverizator electrostatic. Făcând ca vopseaua pulbere să fie electrostatică și punând la masă profilul de aluminiu, pulberea se lipește de profil. Apoi, profilul intră în cuptor pentru a topi vopseaua pulbere. În cuptor, vopseaua de pulbere se scurge într-un strat aderent și lipicios. Stratul format este rezistent la zgârieturi, la uzură și la impact.

Pasul 6

Prima matriță de injecție din 1990

Matriță de injecție pentru șenile

Această matriță de injecție pentru materiale plastice este utilizată pentru a transforma materialele termoplastice (plastic) în produse. În timpul turnării prin injecție, granulele de plastic sunt topite și injectate în cavitățile matriței sub presiune ridicată. Fiecare cavitate are forma produsului dorit. În timpul răcirii, plasticul se solidifică din nou, matrița se deschide și produsele sunt ejectate.

Locație: Sediul central Ede, Țările de Jos

Pasul 7

Produs finit - 2905 - 4901

Sistem de șine pentru perdele

2905 este acționat manual pentru perdele ușoare și de greutate medie. O șină cu multe posibilități. Acesta este profilul ideal cu mai multe șine pentru combinarea perdelelor de plasă și perdelelor. Datorită înălțimii sale reduse de 8 mm, șina este abia perceptibilă.

4900 este o șină încorporată cu acționare manuală pentru perdele ușoare și cu greutate medie. Părțile laterale înclinate oferă un aspect elegant

2905 Hand-Drawn Curtain Tracks profile system2